İstanbul Üniversitesi BGD, Fransa’dan Avantaj ile Dönüyor

AJANS ÜNİVERSİTE – Mustafa YÜCE

Nantes Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk periyodunu 17-14 ev sahibi ekip önde tamamlarken, ilk yarının sonunda soyunma odasına da Fransa temsilcisinin 37-33 üstünlüğüyle girildi

Maçın 3. periyodunu 61-48 Nantes Reze’nin önde bitirdiği karşılaşmanın 4. periyodunda İstanbul Üniversitesi BGD, rakibinin 13 sayısına karşılık tam 26 sayı üretip karşılaşmadan 74-74 berabere kalarak, rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

İstanbul Üniversitesi BGD’de Liron Cohen 17 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Shenise Johnson 14 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Melisa Can 14 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Tuğba Palazoğlu 11 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Irina Osipova 7 sayı, 8 ribaund, 3 asist,  Gabriela Marginean 11 sayı, 2 ribaund ile beraberliği getiren isimler oldular.

Kupada çeyrek final mücadelesi veren ekibimiz daha önceki turlarda da başarılı bir grafik çizerek, ilk turda geçen sezonun şampiyonu Dinamo Moskova’nın de yer aldığı D Grubu’nu lider olarak tamamlamıştı. 2’nci turda ise eşleştiği Macaristan temsilcisi Aluinvent DVTK Miskolc karşısında iki maçı da farklı kazanarak rakibini saf dışı etmişti.

Temsilcimiz, şimdiye kadar toplamda yaptığı 9 maçta ise, 8 galibiyet alıp bir kez yenilirken, ilk beraberliğini ise Fransa deplasmanında almış oldu.

İstanbul Üniversitesi BGD, karşılaşmanın rövanşını 13 Şubat 2014’te Avcılar Kampüsü Turgay Atasü Spor Salonu’nda oynanacak.