İstanbul Üniversitesi BGD Beşiktaş’ı Devirdi

AJANS ÜNİVERSİTE – Elçin EREN

Türkiye Kadınlar Ligi(TKBL) 6.haftasında Beşiktaş’ı konuk eden İstanbul Üniversitesi BGD,salondan 82-74 galip ayrıldı.
Avcılar Prof.Dr.Turgay Atasü Spor Salonu’ndaki karşılaşma sonunda gülen taraf İÜ BGD oldu.

Maça İÜ BGD başladı.İlk periyot 16-7 İÜ BGD’nin üstünlüğünde geçti.Beşiktaş devreye girerken farkı 1 sayıya indirerek skoru 27-26’ya indirdi.

Beşiktaş ikinci yarıya Esra Erden Atacan,Frida Eldebrink,Begüm Dalgalar,Emel Ecem Güler ve Petra Kulichova beşiyle başladı.Frida ile iki faul atışı kullanan ekip skorda eşitliği sağlayarak üçüncü çeyreği 49-49 eşitlikle tamamladı.

Dördüncü çeyrekte skor 50-53’e geldi.Beşiktaş son 5 dakikaya 56-52 önde girdi.Bitime son 19 saniye kala Beşiktaş skoru dengeledi ve uzatma periyoduna gidildi.

Uzatma periyodunda skor 72-69’a geldi.Çekişmeli geçen mücadelede İÜ BGD, salondan 82-74 galip ayrıldı.