İşletme İktisadı Enstitüsü Mezunlarını Uğurladı

AJANS ÜNİVERSİTE-Serhan SEVİN

İÜ İşletme İktisadı Enstitüsü 2013 ile 2014 mezunlarını coşku ile uğurladı. Yoğun bir katılımın olduğu mezuniyet töreninde öğrencilerin yaşadıkları sevinç ve heyecan görülmeye değerdi

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü 2013-2014 mezunlarını yaptığı törenle uğurladı. İşletme Fakültesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine İşletme İktisadı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Pekdemir, İşletme Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Erdal Tekarslan, İşletme İktisadı Enstitüsü Kurucusu Zeyyat Hatipoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak gibi isimlerin yanı sıra öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan İşletme İktisadı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Pekdemir sözlerine bugün için öğrencilerin çok çile çektiklerini söyleyerek başladı. Mezuniyeti ve bu başarıyı bir bütün olarak gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Pekdemir, “Altmış yıldır İşletme İktisadı Enstitüsü olarak dimdik ayaktayız. Türkiye’ye büyük hizmet ediyoruz. Her mezunumuzla ayrı ayrı gurur duyuyorum. Ben de bir İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü mezunu olarak sizlere hitap etme şansı bulduğum için çok mutluyum” diye konuştu. İşletme İktisadı Enstitüsü Kurucusu Zeyyat Hatipoğlu ise “Altmış yıl aradan sonra tekrar sizlerle tekrar buluştuğum için çok mutlu ve gururluyum. Sizleri zor bir hayat bekliyor fakat hiçbir zaman pes etmenizi istemiyorum” derken enstitünün kuruluş hikâyesini salondaki misafirlerle paylaştı.

Tekarslan: ‘Kendimiz ile Yarışıyoruz’

İşletme Fakültesi  Dekan Vekili Prof. Dr. Erdal Tekarslan ise söze “Vizyonumuz tutkumuzdur” diyerek başlarken fakülte olarak kendileri ile yarıştıklarının altını çizdi. Kendilerini kıyaslayanlara “Siz de bizim gibi olun ondan sonra konuşun diyen Prof. Dr. Tekarslan “Bu enstitüde okuyan her öğrencisinin iradesine hayranım. Hem iş hayatına devam edip hem bu enstitüyü bitirmek büyük istikrar ve irade ister. Her birinizle tek tek gurur duyuyorum ve bu zorlu hayat yarışında sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere şiltleri verildi. Mezuniyet belgelerinin dağıtılmasının ardından ise İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü öğrencileri keplerini atarak mezuniyeti aileleri, arkadaşları ve yakınları ile doyasıya kutladı.