İngilizce Haber Yazımı Atölyesinin Üçüncüsü Gerçekleştirildi

AJANS ÜNİVERSİTE – Begüm ERGİNBAY, Betül YÜNCÜOĞLU
Fotoğraf: Devrim Çırpan

CNN Türk’ün kıdemli editörü Ahu Özyurt 28 Nisan Salı günü gerçekleştirilen atölyede önemli Türkçe ve İngilizce haber ajanslarını karşılaştırdı. AP, Reuters, AFP, AA gibi prestijli ajansların haber şekli hakkında bilgi veren Özyurt, haber unsurlarının yabancı basında nasıl şekillendiğini anlattı.

Aynı haberin farklı yayın organlarında nasıl yer aldığını, ne kadar öne çıkarıldığını örneklerle açıkladı. Bir ajansın haberi kahraman üzerinden hikayeleştirerek okuyucunun gözünde canlandırdığını, bir başkasının ise düz, mesafeli bir biçimde aktardığını söyledi.

Wall Street Journal ve New York Times gibi önemli gazetelerin izledikleri yayın politikalarının farklılıkları ve benzerlikleri hakkında bilgi veren Özyurt öğrencilere bir uzmanlık alanı seçmelerini tavsiye etti ve kendilerini okuyarak, izleyerek geliştirmelerinin kariyerleri için önemli olduğunu belirtti.