İletişim Fakülteleri Ankara Üniversitesi’nde Bir Araya Geldi

AJANS ÜNİVERSİTE- Esra MUTLU- Burcu GÜLER

Avrupa Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu işbirliği ile düzenlenen Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi’ne katılmak üzere Ankara dışından gelen öğrencilerin karşılandığı 8 Şubat’ta tanışma toplantısı yapıldı. Toplantıda atölye süreciyle ilgili İLEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Human Dynamics Danışmanlık Temsilcisi Emel Esen Altun bilgi verdi. Prof. Dr. Altun, daha önce yapılan atölyelerin çalışmalarından bahsetti ve bu çalışmalardan örnekler gösterdi. Emel Esen Altun ise, atölyenin temel konusunu oluşturan kayıtlı istihdam ile ilgili öğrencilerle bilgi alışverişinde bulundu.

Çalışmaların başladığı 9 Şubat’ta ise Ankara Üniversitesi Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evi’nde açılış konuşmaları yapıldı. İLEF Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, konuşmasına medya atölyesine ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti ve öğrenciler için medya atölyesinin önemli bir uygulama alanı yaratacağını söyledi. İLEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Altun ise, atölye programını aktardıktan sonra atölyeye Ankara Üniversitesi dışından öğrencileri tanıttı. Ayrıca KİTUP II Projesi Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Richardo Trigano ve SGK Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz da katılımcılara seslendi.

Ankara İLEF Dekanı Prof.Dr. Ruken Öztürk
Ankara İLEF Dekanı Prof.Dr. Ruken Öztürk
Prof. Dr. Abdulrezak Altun
Prof. Dr. Abdulrezak Altun

Açılış konuşmalarının ardından başlayan ilk seminerde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlkay Savcı, “Sosyal Güvenliğin Sosyolojisi” hakkında konuştu. Türkiye’den örnekler veren Prof. Dr. Savcı, kayıtlı ve kayıtdışı istihdam oranlarını aktardı.

Prof.Dr. İlkay Savcı
Prof.Dr. İlkay Savcı

Atölye çalışmalarına İstanbul Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Gazi Üniversitesi’nden 60 öğrenci katıldı. Seminerin ardından atölye kapsamında çalışmalar yapmak üzere katılımcılar Radyo, Film, Reklam, Haber ve Fotoğraf atölyelerine istekleri doğrultusunda yer aldılar.

Günün üçüncü seminerinde SGK Uzmanı Arzu Zübeyde Bilgi “Türkiye’de Kayıt Dışı İstihdamın Görünümü” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Bilgi, kayıt dışı istihdamın hem çalışanları, hem işvereni hem de devleti etkilediğini söyledi. Birinci günün son seminerinde CNN Türk Yapımcısı Cem Seymen, “Sosyal Sorunların Çözümünde İletişimin Gücü” seminerinde uygulanan tarım politikaları, bu alanda yaşanan kayıt dışı istihdam sorunu anlattı. Konuşmasında eğitim ve teknoloji olmak üzere pek çok konu üzerinde durdu.

Sgk Uzmanı Arzu Zübeyde Bilgi
Sgk Uzmanı Arzu Zübeyde Bilgi
Cem Seymen
Cem Seymen

“Sosyal Güvenlik ve Medya” atölyesinin ikinci günün ilk semineri “Sosyal Sorunların Çözümünde İletişim Gücü: ‘Sosyal Kampanyalar’ hakkında konuşan Öykü Dialoque Internatinal Reklam Ajansı Başkanı Necati Özkan, sosyal kampanyaların toplumu bilinçlendirme ve dönüştürmedeki önemini anlattı. İkinci seminerde Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç katıldığı seminerde yaşadığı deneyimleri anlattı. İkinci günün son seminerinde Ankara Üniversitesi İLEF Öğretim üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir “Bir Sosyal Politika Aracı Olarak Gençlerin İstihdamı” adlı sunumunda katılımcılara kayıt dışı istihdam oranlarını aktarırken sosyal politika ve sosyal güvencesizlik kavramlarını anlattı.

Necati Özkan
Necati Özkan
Cem-Kılıç
Prof. Dr. Cem Kılıç
Prof.Dr. Gamze Yücesan Özdemir
Prof.Dr. Gamze Yücesan Özdemir

Atölyenin ikinci gününde SGK’yı ziyaret eden katılımcıları SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Mehtap Altınok karşıladı ve toplantı yapıldı.

SGK Ziyareti

Sosyal Güvenlik ve Medya atölyesinin ilk iki günü yapılan seminerlerin ardından geri kalan günlerde atölyelerde çalışmalar yapıldı. Her atölyenin ana tema üzerinde çalışmalar yapıp ürünler koydu. 12 Şubat Cuma akşamı tüm atölyelerin katıldığı sunum programında, her atölyenin çalışanları sahneye çıkarak ürünlerini sundu. Her sunumun ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

 

 

Kaynak: http://gorunumgazetesi.net/