İktisat Fakültesi 74. Mezuniyet Töreni Yapıldı

AJANS ÜNİVERSİTE – Sümeyye YAMAN

İstanbul Üniversitesi(İÜ) İktisat Fakültesi mezuniyet kutlaması 25 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirildi

Mezuniyet töreni açılış konuşmasını yapan İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, “Üniversitemizin ilk kurulan fakültelerinden biri olan İktisat Fakültesi mezunu oluyorsunuz. İktisat Fakültemiz ekonomi eğitimi alanında dünyada ve ülkemizde hem yeni kurulan fakültelere öncelik etmiş hem de onlara birer model olmuştur. Fakültenin bir mensubu olarak bu okuldan diploma almanın ve mezun olmanın önemli bir gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum ve yine diplomalarınızın iş piyasası rekabetinde ve hayatınızın tüm evrelerinde önemli bir avantaj yaratacağına inanıyorum. Dünya standartlarında eğitim vermek ve sizleri küresel çağın gerektirdiği birikime sahip olarak yetiştirmek için hocalarınız olarak hep beraber elimizden geleni yapmaya çalıştık. Her zaman ülkenin geleceği olan sizleri iyi yetiştirme kaygısı içinde olduk” dedi ve öğrencilere tavsiyelerde bulunurken şu konulara dikkat çekti: “Bu çağda daima bilginin peşinde olun, kendinizi geliştirin ve değişikliklere hazırlıklı olun. Değişime hazır ve uyum kabiliyeti yüksek olanların başarılı olacağını bilmelisiniz”

İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu konuşmasında,  öğrencilerin başarısının akademisyenlerin eğitimleriyle birleştiğinde üniversiteyi ve fakülteyi daha iyi şekilde ilerlettiğini söyledi. İktisat Fakülte ambleminde yer alan karıncanın anlamının olumlu iletişim, inanmak, mücadele etmek ve hiç durmadan çalışmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Güloğlu öğrencilerin eğitimle bu özelliklerini pekiştirdiklerini vurguladı.

Akademisyenler dereceye giren mezunlara törende plaketlerini verdi. Tören, İstanbul İktisatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sami Güngör ve İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Sevil Usalmaz’ın konuşmalarının ardından öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.