II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi’nin Açılışı Yapıldı

AJANS ÜNİVERSİTE – Erhan ERKİP

Hamam kültüründen haberdar olmayan Türk gençlerinin bu kültürü öğrenmesi ve yabancıların Türk hamam kültürünün kendi kültürlerine olan katkılarını panolardan görmesi amaçlanan II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi ve Sergisi’nde Prof. Dr. Nurhan Atasoy, İÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmalarını sundu.

II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi ve Sergisi’nin açılışında konuşan Prof. Dr. Nurhan Atasoy, II. Bayezid Hamamı için 1964 yılından günümüze kadar sürdürülen uğraşlar ve çalışmalarından bahsederek İÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile desteklerini sunan bağışçılara teşekkürlerini iletti.

11261445_486783918136087_1616837490_n

İÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet II. Bayezid Hamamı için restorasyonunun İstanbul İl Özel İdaresi tarafından, çevre düzenlemesinin de Fatih Belediyesi tarafından yapıldığını belirterek “Tarihine sahip çıkan ve geleceği planlayan üniversite olma yolunda İstanbul Üniversitesi, topluma ve ülkeye karşı bir görevini daha yerine getirmiş oldu” dedi.

11358600_486783894802756_67697767_n

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, hamamın önceki zamanlardaki kullanım şeklinden ve bulunduğu sokağın durumundan bahsederek Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla bugünkü haline gelmesinden duyduğu kıvancı belirtti ve desteklerini sunan herkese teşekkür etti.

11263782_486783954802750_1249417991_n

Açılışa katılamayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş telgraf göndererek konuklara ve katkıda bulunan herkese saygı, sevgi ve selamlarını gönderdi.

Açılış konuşmalarının ardından plaket törenine geçilerek hamam müzesinin oluşmasında desteklerini sunan bağışçılar; Ahmet Özmen, Bike Gürsel, Bora Keskiner, Gökhan Turhan, Gönül Paksoy, Güner Liman, Hasan Mengü, Meral Alkan, Nihat Gökyiğit, Özcan Dişlioğlu, Yusuf Ziya Gönenç ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy’a plaketleri takdim edildi.

Toplu fotoğraf çekiminden sonra hamam müzesinin kapısında Prof. Dr. Nurhan Atasoy tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi ve II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi ve Sergisi konuklar ile birlikte gezilmeye başlandı.