Hizmet İçi Eğitimi Düzenlendi

AJANS ÜNİVERSİTE- Neslihan KALKAN, Tuğçe AYÇİN

Eğitime katılanlara dağıtılan “İş Stresi ve Öfke Yönetimi” anketiyle başlayan Hizmet İçi Eğitimi etkinliği, İÜ Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Pembecioğlu’nun öfke yönetimine dair değerlendirmeleriyle devam etti. Prof. Dr. Pembecioğlu önemli olanın stresle birlikte yaşayabilmek olduğunu aktarırken “Stresimizi öfke gibi şiddetli bir alana taşımadan kontrol edebilmeliyiz” diye konuştu. Hizmet İçi Eğitimde iş stresinin nedenleri, tek kişilik iletişim, kaliteli zaman geçirme, beynin etkin kullanımı gibi konular ele alındı.

DSC_0020

Farkındalık Bilincimiz Yüksek Olmalı

Prof. Dr. Pembecioğlu, yaptığı sunumda 4 farklı çizgi türü göstererek, katılımcılara bu çizgilerden hangisinin kendilerini yansıttığını sordu. Bazı katılımcılar çizgilere kaygı ve endişe yüklerken, bazıları ise çizgileri öfke iniş çıkışlarına göre yorumladı. Prof. Dr. Pembecioğlu, insanların günlük hayatta çok fazla anlık karar verdiğini söylerken “Bir papağanın konuşup konuşmamasına karar vermesi eğitimine ve cinsine bağlıdır. Ama maymunun bir muzu olması anlıktır” şeklinde konuştu. “Gözlerimiz kapalı vaziyette yaşar durumdayız. Stres altına girdiğimizde gözlerimizi açıyoruz” ifadelerine yer veren Prof. Dr. Pembecioğlu, insanlarda farkındalık bilincinin yüksek olması gerektiğini vurguladı.

DSC_0009

Hizmet İçi Eğitimi, Prof. Dr. Pembecioğlu’nun Maslow’un İhtiyaçlar Hiyerarşisi’ne dair açıklamalarının ardından, katılımcılara yapılan memnuniyet anketinin değerlendirilmesiyle sona erdi.

DSC_0016

DSC_0013