AJANS ÜNİVERSİTE
Hizan Bal Üreticileri Birliği’nin hazırladığı ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Desteklediği “Hizan İlçesinin Arı Yetiştiriciliğinde Flora Potansiyelinin Belirlenmesi ve Hizan Karakovan Balının Karakterizasyonu Projesi” kapsamında Bitlis’in Hizan İlçesi’ndeki 20 farklı bölgeden alınan bal örneklerinin İstanbul Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nde tetkiki sonucunda Hizan karakovan balının çok değerli bitkiler içerdiği tespit edildi.
Hizan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Ekinci AA muhabirine yaptığı açıklamada Hizan balının değerinin ortaya çıktığını belirterek tetkik sonuçlarının Hizan balının Anzer balı kalitesinde olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti. Hizan balını markalaştırmak için çalışmalara başladıklarına değinen Ekinci coğrafik işaretler için Türk Patent Enstitüsü’ne başvurduklarını söyledi.
Kaynak: AA (19 Temmuz 2015)
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü