“Hep İlk Üç Takım Arasındayız”

AJANS ÜNİVERSİTE- Ozan ÖZEN

2006 yılından bu yana Bedensel Engelliler Milli Takımı’nda teknik direktör olarak görev yaptığından bahseden Keskin, teknik ekip olarak birçok başarıya imza attıklarını anlattı. Öte yandan Keskin, 2016 yılında Rio’da yapılacak olan paralimpik oyunlara da 8 sporcu ile katılma kotasını sağlamış olduklarını söyledi.

“Hedefim İÜ Bünyesinde Sporcu Yetiştirmek”

Masa tenisini geliştirme konusunda faaliyetlerinden söz eden Keskin, 2011 yılına kadar kendi yetiştiği DSİ Spor Kulübü’nde alt yapı çalışmalarında bulunduğunu ve birçok milli sporcunun yetişmesine vesile olduğunu kaydetti ve yeni hedeflediği yapılanmayı şöyle anlattı: “Üniversitemiz bünyesinde spor kulübümüze bağlı, engelli ve engelsiz sporcular yetiştirebilmek.”

Ayrıca İÜ’nün masa tenisi çalışmalarını anlatan Keskin, şöyle konuştu: “İstanbul Üniversitesi’nin masa tenisi branşı olarak şu an sadece fakülteler arası turnuvalar ve federasyonun düzenlediği Ünilig maçlarına bayan ve erkek takımları ile ve Türkiye Şampiyonası’na da yine aynı ekiplerle katılmaktadır.”

İÜ Avrupa Şampiyonası’nda Yer Alacak

İÜ Masa Tenisi takımının 2006 yılından itibaren her sene Üniversiteler arası turnuvalarda hep ilk üçte yer aldığına vurgu yapan Keskin, En son 2015 yılı maçlarında Lig ve Türkiye ikincisi olduğunu bu aldığı başarıdan ötürü Türkiye’yi bu sene Temmuz ayında Hırvatistan da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına da temsil etme onuruna sahip olduğuna değindi.

Son olarak İÜ öğrencilerinin masa tenisine karşı ilgisinin yoğun olduğunu belirten Keskin, “Sabit bir antrenman yerimiz olmadığı için öğrencilere sabit antrenman yaptırma şansımız olmuyor.

İÜ’nün Masa Tenisi takımında şu isimler yer alıyor:

Bayan Takımı: Gökçe Nur Güngör, Elvan Zafer, Ümran Ertiş

Erkek Takımı: Peymancim Javadi, Kadir Oğuzhan İnceler, Muhammed Burak Hayran, Furkan Esen, Burak Arıcıoğlu

Antrenörler: Gönül Koyun, Burçak Keskin

IMG-20150323-WA0014