Gençler Buz Pateni ile Eğlendi

AJANS ÜNİVERSİTE

İBB Gençlik Meclisi tarihi, kültürel ve sosyal çalışmaların yanı sıra sportif alanlarda da gençlerin gelişimine katkı sağlıyor. Her faaliyette gençlerin aktif rol almasını sağlayan meclis son olarak buz pateni sporuyla daha önce karşılaşmamış olan bir grup öğrenciyi Silivrikapı Buz Pisti’ne götürdü.

İstanbul Ajansı’nın haberine göre, Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ve meclis üyeleriyle birlikte ilk olarak kısa bir paten ve düşme eğitimi alan gençler paten malzemelerini takarak buz üzerinde kaymanın keyfini sürdü. Bir saatten fazla süren etkinlikte farklı kesimlerden biraya gelen gençler hem birbirini tanıma imkanı hem de hoş vakit geçirme imkanı bulmuş oldular.

Silivrikapı Buz Pisti’nde biri dünya standartlarında olimpik olmak üzere 2 adet paten sahası, 2 kat kafeterya ve fuaye alanı, 420 metrekare ve 220 metrekare olmak üzere 2 adet Fitness salonu  ve bunlara ait soyunma odaları, sporcu soyunma odaları, patenci soyunma odaları, bay-bayan hakem odaları, ilk yardım odası bulunuyor. Olimpik paten pisti dışında, 200 kişi seyirci kapasitesine sahip 600 metrekare bir antrenman pisti de mevcut. Demontal yapıdaki bu pist, gerektiği taktirde basketbol veya voleybol sahası olarak da kullanılabiliyor.