GDO Çalıştayı Fen Fakültesi’nde Gerçekleşti

AJANS ÜNİVERSİTE- Fatma ÇELİK

İÜ BİYOGEM, İÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Arı, çalıştay açılışında yaptığı konuşmada, bilim dünyasında GDO hakkında yakın bir zamana kadar kayda değer çalışmalar yapılamamış olması dolayısıyla bu çalıştayın gecikmiş bir toplantı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Nermin Gözükırmızı ve Prof. Dr. Şule Arı

Türkiye’de GDO ile ilgilenen bilim insanlarının bu konuda oluşturulacak yasal mevzuatın geliştirilmesine önemli katkılarda bulunacakları için şanslı olduklarını ifade eden Prof. Dr. Arı, çalıştay programı hakkında bilgi verdi.

İÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nermin Gözükırmızı, “Gıda Üretimi: Tarihsel Bakış” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Çalıştay Başkanı Prof. Dr. Şule Arı, “Yeni Nesil GDO’lar” başlıklı konuyu ele alırken; bilim dünyasında “Oyalı ve Çimen’in annesi” olarak anılan İÜ Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Birler, “Genetiği Değiştirilmiş Hayvanlar’’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Biyogüvenlik Kurulu Başkanı ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yardımcı’nın “Biyogüvenlik Mevzuatı ve Gereksinimler” başlıklı sunumunun ardından katılımcılara plaket verildi. Tartışma bölümü ile çalıştay sona erdi.

Prof. Dr. Sema Birler