Fatih Belediye Başkanı’na Fahri Doktora Unvanı Verildi

AJANS ÜNİVERSİTE- Esra MUTLU
Fotoğraf- Ozan ÖZEN

10626663_841015519266127_3601376982961512463_n

Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Oditoryumu’nda gerçekleştirilen törene İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Rektör Yardımcıları, öğretim üyeleri, senato üyeleri ve Fatih Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in özgeçmişini okuyarak Fahri Doktora unvanını verme gerekçesini açıkladı. Demir’in yaptığı çalışmalar sonucunda bir iletişim uzmanı olduğunu belirten Prof. Dr. Sezer, Fahri Doktora unvanı verme gerekçelerini şu şekilde açıkladı: “Mustafa Demir, diş hekimi olduğu için yüz yüze iletişime ve kişilerarası iletişime önem vermektedir. Mesleğe başladığından beri iletişim ölçütlerine göre yaşamış ve siyasi yaşama adım atmıştır. Kendisi sosyal etkileşim uzmanıdır. 2004 yılından beri Fatih Belediye Başkanı görevini sürdüren Demir, kişilerarası iletişimin bu süreçte olması gereken niteliklerini halen aktif bir biçimde sürdürmektedir. Aynı zamanda Demir, hizmet verdiğimiz yerleşke Tarihi Yarımada’da karşılıklı bir şekilde yüksek düzeyde saygı ve güven içinde, kendini diğerlerinin yerine koyan sosyal etkileşim uzmanıdır” dedi.

10676151_841015542599458_8662081776011235461_n

Prof. Dr. Sezer’in ardından konuşma yapan İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, değişimin ve işbirliğinin önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Toplum üniversitelerden sadece temel bilim araştırması beklemiyor. En yakın çevreden başlayarak tüm çevresine, dünyaya dokunmasını sorunlara pratik çözümler uygulamasını bekliyor. Tek başına kurum olarak değil yakın işbirliği ile hizmet üretirseniz, dünyaya dokunmanız ve dünyayı değiştirmeniz mümkün hale geliyor. Giderek tüm paydaşlarla yakınlaşmaya, ortak projeler üretmeye önem veriyoruz” diyerek iletişimi kuvvetli olan Demir’e Fahri Doktora unvanının verilmesini doğru bulduğunu söyledi. Ayrıcı Prof. Dr. Söylet, İÜ İletişim Fakültesi’ne ve senato üyelerine teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e doktora cübbesi Prof. Dr. Söylet tarafından giydirildi ve Fahri Doktora diploması takdim edildi. İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezer ise Demir’e İÜ rozeti taktı.

10698494_841015562599456_8450414364396917886_n

Kendisine layık görülen unvanı almaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Demir ise görev ve sorumluluklarını yerine getireceğini belirterek “Bu unvana layık görülmekten dolayı gururluyum. Fahri Doktora unvanının sorumluluğunun farkındayım. Görevlerimi ömrüm oldukça yerine getireceğim. Başta İÜ Rektörü olmak üzere İletişim Fakültesi Dekanına ve senato üyelerine en içten dileklerimi sunarım” dedi.