Evrimsel Psikoloji Sunumu Gerçekleştirildi

AJANS ÜNİVERSİTE – Sümeyye YAMAN
FOTOĞRAF – Hamza AKTAY

Evrimsel Psikoloji Serisi’nin üçüncüsü İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kuyucu Murat Paşa Medresesi’nde 2 Mayıs Cuma günü yapıldı

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde 2013 ile 2014 öğretim yılında çalışmalarını sürdüren Ege Üniversitesi Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Teközel, Evrimsel Psikoloji Serisi’nin üçüncü kısmını  “Kısa Süreli Eşleşme ve Kıskançlık” konusuyla gerçekleştirdi.

Evrimsel psikolojide yapılan araştırmalar çerçevesinde kısa süreli eşleşmelere girmenin erkek ve kadınlara sağladığı adaptif avantajlardan söz eden Tözel, romantik kıskançlık olgusuna değindi. Evrimsel psikolojide uzun süreli eşin olası sadakatsizliğini önlemeye yönelik bir adaptasyon olarak kıskançlıkta cinsiyet farklılıkları konusunda bilgi vererek örneklerle durumun kadın ve erkek üzerindeki etkisini açıkladı.

dd