“Ekonomide Paradigmatik Değişim Sempozyumu” Yapıldı

AJANS ÜNİVERSİTE- Sümeyye YAMAN

 

İstanbul Üniversitesi’nin aktif kulüplerinden Maliye Kulübü “Ekonomide Paradigmatik Değişim Sempozyumu”nun bu yıl altıncısını düzenledi.

Bölgesel ekonomiden küresel ekonomiye geçiş sürecini iş dünyası, medya ve akademinin önde gelen isimleriyle tartışmak ve farklı konuları yansıtmak amacıyla hareket eden İstanbul Üniversitesi Maliye Kulübü her yıl düzenlediği  “Ekonomide Paradigmatik Değişim Sempozyumu”nu bu yıl altıncısını İÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde, dün gerçekleştirdi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat konuşmasına şöyle başladı: “Öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar bir yatırımdır. Gelecekte daha önemli faaliyetler yapacaklarına inanıyorum. Batılı ülkelerde ekonomik gelişmeler, sosyal demokratik alana yansıyor. Bilgi toplumuna geçmek çok önemli bir gelişme.”

DSCN1774

 

“Yenilikçi bir nesile ihtiyaç var”

İÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz konuşmasında, şu noktalara değindi: “Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirerek dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmesi ve uluslar arası alanda istikrarı temsil eden etkili bir devlet olabilmesi için girişimci vizyona sahip yenilikçi ve üretken bir nesle, topluma ve kurumlara daha büyük ihtiyaç duyacaktır. Bu duygularla sempozyumun başarılı çıktılar üretmesini, yol gösterici olmasını diliyorum.”

“Türkiye’nin Küresel Vizyonu ve İçerisinde Bulunduğu Ekonomik Kriz” konusunu içeren ilk oturumda açılış konuşmasını MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz yaptı. Oturum başkanlığını Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran’ın yaptığı panelde, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Baskanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Cansızlar, İÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzettin Önder konuşmacı olarak yer aldı.

DSCN1811

 “Türkiye’nin Küresel Vizyonu Sektörel Büyüme Dinamikleri” başlıklı ikinci oturumda Oturum başkanlığını İÜ Öğretim Görevlisi Mehmet Altan yaparken, Tacirler Menkul Değerler Koordinatörü Erkin Şahinöz, Atlantik Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Emarsys Ülke Müdürü Murat Erdör, THY Genel Müdürü Temel Kotil panelist olarak katıldı.

Anadolu Ajansı Arapça Haberler Genel Yayın Müdürü Turan Kıslakçı, Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Gazeteci Nur Batur, Prof. Dr. Birol Akgün ve Yazar Alptekin Dursunoğlu’nun konuşma yaptığı üçüncü oturum “Ortadoğuda Mezhep Çatışmaları” konusuyla gerçekleştirildi.

DSCN1858

Konuşmaların ardından Maliye Kulübü üyesi öğrenciler, panelistlere teşekkür plaketi ve Tema Vakfı’nın yardımıyla katılımcıların adına dikilen fidan belgesi verildi. Sempozyum İstanbul Ünivetsitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin verdiği resitalle sona erdi.

 

IMG_9462

DSCN1780