Duygu Yönetimi Eğitimi Gerçekleştirildi

AJANSÜNİVERSİTE – Ahsen ESER

Uzman Kariyer Danışmanı Ayça Aysun Uğurlu’nun İstanbul Üniversitesi bünyesinde sunduğu eğitim içerisinde “Duygu nedir? Özellikleri nelerdir?” başlıkları ile başlanarak iletişim üzerinde beden dilinin hakimiyeti ve empatinin önemi vurgulandı. Katılımcılar üzerinde uygulamalı olarak gösterilen empatik iletişim ardından Uzm. Ayça Aysun Uğurlu, gösterdiği fotoğraflar ve videolarda katılımcıların ne hissettiklerini sorarak onların eğitim sırasında aktif bir rol almasını sağladı.

Duygu, düşünce ve davranışın bir bütün olduğunu vurgulayan Uzm. Ayça Aysun Uğurlu “Hayatınızın yalnızca %10’u sizin kontrolünüz dışında gerçekleşir; geri kalan %90’lık kısım ise nasıl davrandığınız ile ilgilidir” dedi. Olumlu duygular kadar olumsuz duyguların da insan yaşamında gerekliliğinin önemi belirttikten sonra duyguları kontrol altına alınıp empati ve motivasyonla şekillendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Birinci oturum bir Hint filmi alıntısı ve The Marsmallow Testi’nden kısa bir görüntü ile sonlandırıldı.

Kontenjanı yalnızca 25 kişi olan Duygu Yönetimi Eğitimi’nin 2. uygulama oturumu 23 Ekim’de gerçekleştirilecek.