DODET’in Güz Dönemi Etkinlik Finali “Üç Dilde Şiir Dinletisi”

AJANS ÜNİVERSİTE – Fatma ÇELİK

Doğu Dilleri ve Edebiyatları Kulübü’nün dönem sonu etkinliği “Üç Dilde Şiir Dinletisi” oldu. İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü’nde gerçekleşen etkinliği Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kızılcık; okuduğu Arapça ”Anne” şiiriyle açtı.

_DSC2799

Arap Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Abdullah Kızılcık

Prof. Dr. Kızılcık’ın ardından Doğu Dilleri öğrencileri; Muhammed İkbal, Hafız-ı Şirazi, Mevlânâ gibi Doğu’nun en önemli şairlerinin şiirlerini seslendirdiler.

_DSC2849

Urdu Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Dr. Mohammed Rashid

Dinletide Urdu Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Dr. Mohammed Rashid de Muhammed İkbal’e ait ”Şikayet” adlı şiirini seslendirdi.

_DSC2861

Arap Dili ve Edebiyatı Öğrencisi Abdurrahim Kaya, seçtiği şiiri geleneksel Arap kıyafetleri giyerek seslendirdi

Arap Dili ve Edebiyatı ile Fars Dili ve Edebiyatı Öğrencileri hazırladıkları Arapça ve Farsça şarkılardan oluşan bir müzik dinletisi sundular. Fotoğraf çekiminin ardından şiir dinletisi mini kokteylle sona erdi.