AJANS ÜNİVERSİTE
İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Ak, URAP 2015-2016 Dünya Alan Sıralamasındaki başarılarından dolayı gururlu olduklarını belirterek “Bu başarıdaki en büyük etken İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak alanında yetkin ve lider bir öğretim üye ve öğretim üye yardımcısı kadrosuna sahip olmamızdır. Fakültemiz ülkemizdeki ilk, en köklü ve öncelikle tercih edilen diş hekimliği fakültesidir. Bu nedenle diğer diş hekimliği fakültelerine öncülük etmiş ve etmektedir. Fakültemiz akademik yayın verimliliğinde olduğu gibi tedavi hizmetlerinde de liderdir” dedi.
“Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler Uyum İçerisinde Çalışıyor”
Diş Hekimliği eğitiminde teorik derslerin yanında pratik uygulamaların da yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Gülsüm Ak, öğrencilerin hasta başı uygulamalarını öğretim üye ve yardımcılarının denetiminde gerçekleştirdiklerini, amaçlarının mesleklerinde başarılı, etik değerlere bağlı, insan ve ağız-diş sağlığına katkıda bulunan diş hekimleri yetiştirmek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gülsüm Ak ayrıca, “Üniversiteler sadece eğitim öğretim yapan, meslek edindiren kurumlar değildir. Aynı zamanda bilim üreten, bilim insanı yetiştiren, bunları hayata geçiren ve böylece toplum üzerinde etkisi olan kurumlardır. Bilimsel araştırma ve çalışmalar sadece lisansüstü eğitimde değil, lisans eğitiminde de geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek adına önemlidir. Biz de bunu İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğrenci Araştırma Kulübü’nün faaliyetleri ile gerçekleştirmekteyiz. Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlar da fakültemizi başarı ile temsil etmektedirler” şeklinde konuştu.
Diş Hekimliği eğitiminde teknik cihaz ve malzemelerin öneminden söz eden Prof. Dr. Gülsüm Ak, Diş Hekimliği Fakültesi’nde uluslararası alandaki tedavi yöntemlerini ve gelişmeleri takip ettiklerini, teknik olanaklar gerektiren işlemleri referans merkezi olarak uyguladıklarını ifade etti.
Yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bazı bilimsel verilere ihtiyaç olduğunu belirten Prof. Dr. Gülsüm Ak, “YÖK, Web of Science gibi güvenilir kaynaklardan alınan yayın sayısı, atıf sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı, toplam ve kişi başına düşen dokümantasyon, doktora öğrenci sayısı ve doktora öğrencisi oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi verilere dayanarak değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu tür sıralamalar ve çalışmalar fakültelerin kendi akademik performanslarını diğer fakültelerle karşılaştırabilmesine, güçlü ve zayıf yönlerini tespit etmesine yardımcı olur” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü