Dijital Yaşam Ortamları Konferansı Başladı

AJANS ÜNİVERSİTE-Esra MUTLU

Her yıl düzenlenmesi planlanan ve bu yılki teması mobil uygulamalar ve içerik geliştirme olarak belirlenen Dijital Yaşam Ortamları konferansının açılış töreninde konuşan İÜ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Cihan, “İlkini yaptığımız etkinlikten dolayı heyecan içindeyiz. Yeni nesil öğrenme yöntemleri ile ilgili çağımızın değişen alışkanları yaşam ortamları, alışkanlıkları, yeni kuşağa yönelik teknolojiler ve eğitim ortamları geliştiriyoruz. Teknoloji eskisi gibi değil, hayatımızın her alanına, mutfağımıza, çocuklarımızın alışkanlıklarına kadar girdi. Yaşamımız o kadar değişti ki nelere tutsak olduğumuzun farkında bile olamıyoruz. Sosyal medyada sosyalleşirken kalabalıklar içinde birbirinden habersiz kişiler olarak çoğunluklar oluşturuyoruz” diyerek eğitimin nasıl daha kolay öğretilebileceğinden yola çıkarak eğitimi yapılandırdıklarının altını çizdi.

DSC_0012

Konferansta konuşan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, “Üç gün boyunca devam edecek tartışmaların Türkiye’nin eğitim seviyesine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Katkılarının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum” diyerek OECD verilerinden örnekler verdi. Mobil öğrenmenin önemine değinen Prof. Dr. Ersöz, “Mobil öğrenme hayatın her alanına girdiğinde, dijital öğrenme ortamları yaygınlaştığında Türkiye’nin bu konuda giderek eğitim seviyesi yükselecek, bu da ülkenin gelişmesi açısından önemli bir avantaj sağlayacak” dedi. Üniversitelerde giderek mobil derslerin mobil olarak uzaktan eğitimle verilmesinin eğitim seviyesini arttıracağını belirten Prof. Dr. Ersöz, dijital öğrenme ortamları bilgi beceri düzeyini arttıracağına inandığını belirtti.

DSC_0016

Konferansın destekçisi Cebit Bilişim Eurasia’dan Begüm Benli, eğitim teknolojileri kapsamında İÜ Açık ve Uzaktan Eğtimi Fakültesiyle işbirliğinde içerik çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Konferans destekçilerinden Next & Next Star Yönetim Kurulu Başkanı Erol Yüksel ise, konferans dahilinde yapılacak etkinliklerin ülkemize çok faydalar getireceğine inandığını söyledi.

DSC_0025

DSC_0030

Mobilite konusunda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, “Mobilite ve eğitim konusunda farkındalık yaratmak açısından böyle bir konferansın yararlı olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Bu tür çalışmalar bu tür bildiri sunumları bu işin bir kültür oluşturması bu konuda içerik tüketmekten içerik üreten konuma ülke olarak geçireceğinden faydalı olacaktır” diye konuştu. Özeren ayrıca, “Konferansın temel anlamda mobilitenin ve eğitim teknolojilerinin bütün halinde güzel bir sinerji oluşturması açısından ülkemizde rol model oluşturacak bir çalışma olacağına ve buradan çıkacak sonuçların ülkemizdeki mobiliteye yol göstereceğine inanıyorum” dedi.

DSC_0037

Geleceğe Bakış konulu sunum yapan Fütüristler Derneği Kurucu Başkanı Alphan Manas ise, derneğin kuruluş amaçlarını anlattı ve fütüristliğin ailesinden geldiğini söyleyerek geçmişten günümüze gelen süreçte yaşanan fütürist gelişmelere yönelik bilgi verdi.

DSC_0047

DSC_0036