Çocuk Üniversitesi 2015 Mezunlarını Verdi

AJANS ÜNİVERSİTE

Öğrenciler, İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle, diplomalarına kavuştu. Diploma törenine Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Yaşar Bülbül, öğretim üyeleri, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve veliler katıldı. Törende minik öğrenciler, cübbe giyip kep atarak mezuniyet sevincini yaşadı.

BHM_4852
İÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Bülbül, üniversitenin çocukların yarınları açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bugün ve yarın çocuklarımız için buradayız. Biz öğretim üyeleri, çok eser verdiğimizi, çok makaleler yazdığımızı, çok araştırmalar yaptığımızı söyleriz. Ama en büyük eser, çocuklardır. Bu çatı altında yüzyılların birikimini gençlerimize ve şimdi de çocuklarımıza aktarıyoruz. Böylece geleceğimizin daha güzel olmasını istiyoruz. Bu sene on bölüm açtık. Önümüzdeki sene ise yüz bölüm açmayı planlıyoruz.” dedi.

BHM_4830
Proje kapsamında 350 öğrenci, “Yetenek Zenginleştirme”, “Adli Tıp”, “Astronomi ve Uzay Bilimleri”, “Bilgisayar Programlıyorum”, “Doktor Olmak İstiyorum”, “Moleküler Genetik”, “Resim Yapmak İstiyorum”, “Yoksa Matematik Eğlenceli mi?”, “Lise Genetik” ve “Mühendis Olmak İstiyorum” konularında İÜ öğretim üyelerinden eğitim aldı. Amfi ve laboratuvar ortamında hafta içi her gün ders alan çocuklar, üç hafta süren eğitim periyodunda tarihi yarımada gezileri, müze ziyaretleri ve çeşitli eğlenceli aktivitelere de katıldı.
Törende, proje kapsamında çocuklarla yakından ilgilenen ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayan sosyal sorumluluk asistanlarına sertifika verildi. Daha sonra “Yetenek Zenginleştirme” grubundan başlayarak öğrencilere diplomaları takdim edildi.
Mezuniyet töreninde, çocukların üç haftalık eğitim periyodunda yaşadıklarını konu alan bir de sinevizyon gösterimi yapıldı. Törenin sonunda sahnede bir araya gelen minik üniversiteliler, hep birlikte kep attı. Neşeli anlar yaşayan çocuklar, mutluluklarını aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirerek paylaştı.

Kaynak: AA (11 Temmuz 2015)
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü