Cilt Kanserinde Tek Faktör Güneş Değil

AJANS ÜNİVERSİTE

Melonom dışı kanserlerin bazal ve skuamöz hücreli deri kanserleri olduğunu belirten Prof. Dr. Kurul, bunların ölümcül hale gelmelerine pek sık rastlanılmadığını belirtti. Bu tür kanserlerde tek faktörün güneş ışınları olmadığını söyleyen Prof. Dr. Kurul, bunun yanında doğuştan gelen deri lezyonlarının, kötü iyileşmiş yanık yaralarının da kanserleşebileceğini sözlerine ekledi.

Derinin vücudumuzun en büyük organı olduğunu ve saçlı deri dâhil olmak üzere kanserin her yerde görülebileceğini söyleyen Prof. Dr. Kurul, yüz, kulak ve boyun bölgesinin güneşe daha çok maruz kalması sebebiyle bu bölgelerde kansere daha sık rastlandığını vurguladı. Prof. Dr. Kurul ayrıca, güneş koruyucularının kimyasal içerdiğini belirterek, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Kurul, “Deri renginde ve kalitesinde değişme, kılcal damarların belirgin hale gelmesi, döküntülü, kırmızı, kimi zaman renk alacalanması gösteren deri lezyonları, deri üzerinde yeni oluşan veya birkaç zamandır var olan kabarıklıkta büyüme, deri yüzeyinde çukurlaşma ve çevresinde belirgin kabarıklık  oluşması, deride iyileşmeyen yara, zaman zaman iyileşir gibi görünüp tekrar açılan yara, kaşınma, kanama ve akıntı kanser belirtileridir” şeklinde konuştu.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Fotoğraf Kaynak: http://www.zamanvadisi.com/