“Bizim Sinema” Üniversitemizin Genç Sinemacılarını Anlatıyor

AJANS ÜNİVERSİTE – Damla PULLUKÇU

İÜ İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanıp, sunulan “Bizim Sinema” programının ilk bölümü yayınlandı. Programda İstanbul Üniversitesi öğrenci ve mezunlarının sinemaya dair fikir ve projelerinin yanı sıra sinema tarihine iz bırakmış film önerileri yer alıyor.

Bizim Sinema’nın ilk konuğu Güvercin Yuvası, Kar Tutan Çocuklar gibi kısa film çalışmalarında yer alan Mustafa Koçoğlu oldu. Programda film çekim ve yapımında karşılaştığı sorunlar, Türk ve dünya sinemasında beğendiği yönetmenlerden bahseden Koçoğlu, kısa film projeleriyle ulusal ve uluslararası alanda birçok festivalde gösterim şansı bulduğundan bahsetti.

Adsız2

“İşin Pratiğine Girmeleri Gerekiyor”

Koçoğlu, “Eğer buraya gerçekten sinema yapmak için gelmişlerse işin pratiğine hemen girmeleri gerekiyor, sektöre atılmalı çok sayıda kısa film çekmeli ancak bu şekilde ilerlenebilir” diyerek İstanbul Üniversitesi öğrencilerine tavsiyeler verdi.

Sunuculuğunu Hilal Satıcı’nın yapmış olduğu Bizim Sinema programının “Mutlaka İzlenmesi Gerekenler” kısmında Frank Darabont’un senaryosunu yazdığı ve yönettiği, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman’ın yer aldığı 1994 yapımı Esaretin Bedeli(Shawshank Redemption) filmi bulunuyor.

Adsız1

Bizim Sinema programının koordinatörlüğünü İÜ İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Araş. Gör. Zuhal Akmeşe üstlenirken, kurgu ve yönetmen koltuğunda Mehmet İnanç ve Baver Özkoç, kamerada Baver Özkoç ve M. Şerin Kanat oturuyor. Araştırma ve inceleme kısmında ise Deniz Oğuzcan, Simge Erten, Onur Keser, Hilal Satıcı, Baver Özkoç, Evin Arslan ve Mehmet İnanç’ın bulunduğu programın, jeneriği Salih Köse tarafından hazırlanıyor.

Adsız

Bizim Sinema programının ilk bölümünü izlemek için tıklayınız: http://iuwebtv.istanbul.edu.tr/?p=7792