Biyolojik Bilimlerde Oligosakkaritlerin Rolü Anlatıldı

AJANS ÜNİVERSİTE- Ferhat KORKMAZCAN

İÜ Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 2014-2015 öğretim yılı seminerlerinden beşincisinin konuğu Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sabire Karaçalı oldu.

Prof. Dr. Karaçalı konuşmasında, biyolojide temel canlılık olaylarının düzenlenmesinde, sağlık bilimlerinde patolojilerinin ortaya çıkışında ve biyoteknolojide hedeflerini şaşırmayan ilaçların oluşturulmasında hücre glikokonjugatlarında bulunan oligosakkarit dizilerinin oynadıkları rollere değindi.

İÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Atıf Şengün Amfisi’nde konuşan Karaçalı, İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğrencilerine moleküler hücre biyolojisi ve glikobiyoloji alanlarında biyolojik bilimlerde Oligosakkaritlerin rolü ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Karaçalı, ”Oligosakkaritlerin bütün hücreler için geçerli olan enerji kaynakları olduğu hepimiz tarafından gayet iyi bilinmektedir. Buna ek olarak bitki hücrelerinde hücre zarını destekleyen destek örtülerini oluşturmaktadır. Bu da hepimizin malumudur” diye konuştu.