AJANS ÜNİVERSİTE- Batuhan DEMİRCİ
Etkinliğin açılışında konuşan Beyoğlu İlçe Yazı İşleri Müdürü İkbal Orundaş, sözlerine bu etkinliğin amacının ne olduğundan bahsederek başladı. Orundaç, “Beyoğlu’nda Kadının İşgücüne Katılımına Bir Adım Daha, isimli projemizin hedef kitlesi, girişimcilik ve kişisel gelişim eğitimleri, işsiz meslek lisesi veya üniversite mezunu 360 kadın, turizm servis elemanı ve en az ilkokul mezunu 18-35 yaş arasındaki işsiz 25 kadın, yaşlı bakım elemanı için, en az ilkokul mezunu 18-40 yaş arası işsiz 25 kadın, toplamda hedef kitle en az 400 kadının sosyal çevresinden BADEP (Baba Destek Eğitim Programı Kursu) eğitimi alacak olan birer erkek olmak üzere 800 kişidir” dedi.
“İsterse Beyoğlu’nda Olsun İsterse İlçe Dışında Olsun”
Konuşmasının devamında Orundaç, “Niyetimiz iş kurmak isteyen kadınlarımıza nitelikli bir güç olarak destek çıkıp, kendine güvenen kadın profili yaratmaktır. İster Beyoğlu’nda isterse ilçe dışında olsun kadınlara ekonomik ve sosyal açıdan destek olup var olduğunu hissettireceğiz” şeklinde konuştu.
“İştirakçı Olduğumuz İçin Çok Mutluyuz ”
İÜ Enformatik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sevinç Gülşeçen ise “Bu etkinlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Ümit ediyorum ki çok iyi bir şekilde sonuçlanacak bu projemiz ve sizler de bu programın katılımcısı olarak mutlu bir şekilde tamamlanması için katkıda bulunmuş olucaksınız” dedi.
“Dünya Dijitale Yönelirken Bizlerden Bağımsız Olamaz”
Etkinliğe katılan Prof. Dr. Gonca Telli Yamamoto, Dijital Pazarlama hakkında programa katılan kadınlara önemli bilgiler verdi. Prof. Dr. Yamamoto, dünyada ilerleyen teknoloji sayesinde alışverişin internet üzerine kayması ile ilgili olarak , katılımcı kadınları dijital pazarlama konusunda bilgilendirdi. Prof. Dr. Yamamoto, “Dünya dijitale doğru yönelirken bizlerden bağımsız olamaz. Aksi taktirde dünyanın yeniliklerine ,güncelliklerine yetişemeyiz” açıklamalarında bulundu. Etkinlik, konuşmaların ardından sona erdi.