AJANS ÜNİVERSİTE
Kızartma yağındaki kanser tehlikesine dikkat çeken ve asıl tehlikenin yemek endüstrisinde olduğunu belirten İÜ Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, “Mesela hamburgerciler kırk kere kullandıklarını söylüyorlar. Kullanımdan sonra belli bir noktada bozulma başlayınca içine kimyasal madde dökülüyor. Bir bardağıyla tekrar o yağ kullanılabilir hale geliyor. Bu şekilde zaman içerisinde vücutta bir takım şeyler birikiyor” dedi.
Her yıl ortaya çıkan atık yağ miktarına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Dizdar, “Türkiye’de bu cinsten her yıl 350 bin ton yağ çıktığı biliniyor. Bu yağların da özel çabalarla 8-10 bin tonu geri toplanabiliyor. Geri kalan yağın ne olduğunu bilmiyoruz.” dedi.
KAYNAK: Yenigün Doğdu Gazetesi (05.01.2015)
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü