AJANS ÜNİVERSİTE-Esra MUTLU
Fotoğraf- Burcu Güler
Gastronomi alanında verdiği eğitimlerle adından sıkça söz ettiren İstanbul Kitchen’s Academy, İÜ Sürekli Eğitim Merkezi ve İÜ öğretim üyelerinin desteği ile yeni bir projeye imza attı
Alanında uzman şeflerle öğretim üyelerini bir araya getirmek amacıyla hazırlanan “Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pastacılık Sertifika Programı”, uluslararası geçerliliği olan sertifika ile iş hayatına profesyoneller kazandırmayı hedefliyor.
“Proje, İş Hayatı İçin Son Derece Önemli”
Proje kapsamında “Turizm Endüstrisine Giriş” eğitimi verecek olan İÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mithat Zeki Dinçer, “Akademik dünya ile iş dünyasının ortak faaliyet içinde bulunması her zaman şirketlerin, işletmelerin ve müşterilerin lehinedir. Üniversitelerde akademik eğitim verilir, sektörde ise uygulama söz konusudur. Teori ile uygulama birleştirildiği zaman ortaya çok olumlu sonuçlar çıkacaktır” dedi.
Projenin iş hayatına katkısının önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Dinçer, “Gastronomi dalları son dönemde ilgi görmeye başladı. Kuruluşlar arası rekabet de artıyor. Nitelikli aşçılara ihtiyaç var. Projenin, devlet üniversitelerindeki gastronomi boşluğunu doldurmaya katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu tür projeler, bu boşluğu doldurabilir.” şeklinde konuştu.
Proje Koordinatörü ve İÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm İşletmeciliği Arş. Gör. Sezgi Gedik ise teori ve pratiğin birleşiminden oluşan bu projenin, sektör için faydalı olacağını ifade etti.
“İÜ ile Ortak Çalışmak Hayalimizdi”
İstanbul Kitchen’s Academy, deneyimli şef Fatih Kaya ve Hülya Durmaz’ın ortaklığı ile yönetiliyor. İstanbul Kitchen’s Academy’nin en büyük hayalinin İstanbul Üniversitesi ile birlikte çalışmak olduğunu belirten Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Markamız için bir şeyler yapmak istiyorduk. Bizim için önemli olan, yanımıza yakışacak bir üniversiteyle çalışmaktı. Çok alternatifimiz vardı ve bunlar arasında belki de en zoru, bizim hayalimiz olan İstanbul Üniversitesi’ydi. Bir yıl belli süreçlerden geçerek projeye başladık. Bu süreçlerde Proje Koordinatörü Arş. Gör. Sezgi Gedik ve İÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Füsun İstanbullu Dinçer ve İÜ Sürekli Eğitim Merkezi bize destek oldular. Burada birilerinin ellerini taşın altına koymaları gerekiyordu. Hepsine tekrar teşekkür ederim.”
Yapılan anlaşmanın belli bir süresi olmadığını ve olabildiğince İÜ ile birlikte çalışmak istediklerini söyleyen Durmaz, “Biz gastronomi alanındaki boşluğu doldurabileceğimize inanıyoruz. Bunun için bu projeye iddialı girdik. Bizim en önemli reklam aracımız öğrencilerimiz olduğu için tamamen öğrenci odaklı eğitim veriyoruz. Bu ortaklık ile yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz. Projenin sağlam, ayakları yere basan, gerçekçi bir proje olacağına inanıyorum.” dedi.