“Adil Baba” Belgesel Film Gösterimi Yapıldı

AJANS ÜNİVERSİTE-Esra MUTLU

Fotoğraf- Safiye ALTINKUM

Adil Baba belgesel filminin gösterimine İÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Sim ve öğrenciler katıldı. Gösterim öncesinde konuşan Doç. Dr. Sim, “Biz de daha önce kısa belgeseller yaptık. Belgesel çok emek isteyen bir şey. O gözle izleyin. Kısa film dersi de yaptırıyorum. Çok zorlandıklarını ancak o işe başladıktan sonra anlıyorlar” dedi.

Yönetmen Varol Uzlu ise, ” Film Trabzon’da bir caddede 2 metrekarelik bir dükkanda çay yapan adamın hikayesi. 78 yaşındaki Adil Baba, 50 yıldır yapıyor bu mesleği. Çayın haricinde bir şey satmıyor” diyerek filmin hikayesini anlattı. Belgeseli çekerken, ana ilkelerini kullanmaya çalıştığını ifade eden Uzlu, “Bazen de renklendirmek için farklı olguların içerisine girdim. Fotoğraf gözüyle de değerlendirmeye çalıştım” şeklinde konuştu.

Uzlu, 24 dakika süren belgesel filminin gösterimi sonrasında öğrencilerin sorularını cevapladı.

adil_baba_Sayfa_2-753x1076