AJANS ÜNİVERSİTE- Yağmur Meltem ATİK, Tuğçe AYÇİN
Açılış Konuşmasını İÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Nane’nin yaptığı etkinlik 4 oturumda gerçekleşti. Eğitim konusunun en önemli aşamalarından birisinin de eğitim sonrası programlar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nane, “Sürekli değişen ve gelişen bilgi çağında en güncel bilgilerin yetkili kişilerden alınması önemlidir” dedi. Prof. Dr. Nane konuşmasını, ABD, İngiltere ve Avusturya’dan etkinlik için gelen akademisyenlere teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.
Bilgileri Güncelleme Olanağı Buluyoruz
Program İÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. Mezuniyet sonrası eğitim programlarına fakülte olarak çok önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Çolakoğlu, böyle etkinliklerle doktorların bilgilerini yenileme ve güncelleştirme olanağı bulduklarını sözlerine ekledi. “Amerika’da bazı gelişmiş üniversiteler bu tarz eğitim programları sayesinde maddi destek sağlayabiliyor” diyen Prof. Dr. Çolakoğlu, maksatlarının ticaret değil eğitim olduğunu vurguladı. Geçen yılki programın sünnetle ilgili olduğuna değinen Prof. Dr. Çolakoğlu, bu yıl da tümörle alakalı bir program gerçekleştireceklerini belirtti.
Bu Tarz Programları Gelenekselleştirmeyi Hedefliyoruz
“İÜ Tıp Fakültesi olmak böyle faaliyetlerle anılmayı gerektiriyor” diyerek sözlerine başlayan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, meslektaşlar arası bilgi aktarımı olması açısından böyle etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ak, toplamda 900 kişinin bulunduğu öğretim kadrosuyla İÜ Tıp Fakültesi hocalarının, çalışmalarıyla gıpta edilecek faaliyetler sergilediğini aktardı. “Bu yıl 6’ncısı yapılan mezuniyet sorası programının, ileriki yıllarda da gelenek haline gelmesini umuyoruz” diyen Prof. Dr. Ak, verimli ve faaliyetlerle dolu bir yıl temenni ederek sözlerini bitirdi.
6’ncı Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı, böbrek tümörü, mesane disfonksiyonu ve mesane tümörü oturumlarının yapılmasıyla tamamlandı.