35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Başladı

AJANS ÜNİVERSİTE

Beyazıt Meydanı’nda düzenlenen ve 6 Haziran’da açılış töreni yapılan “35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı”na ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, fuarın 20. yüzyılda başlayan bir kültür hikâyesi olduğunu belirterek fuarın açıldığı alana dikkat çekti: “Yanı başımızdaki Beyazıt Camisi anıtsal bir camidir ama aynı zamanda Beyazıt Medreseleri, İslam ve Osmanlı eğitim tarihinde İstanbulluların eğitildiği bir okuldur, mekteptir. Dolayısıyla bir tarafında Beyazıt Camisi ve Beyazıt Medreselerinin mirası, bir tarafta da Beyazıt Kütüphanesi, Millet Kütüphanesi ve tarihi olarak Sahaflar Çarşısı burada. Burası kitap dünyasının kalbinin attığı bir yerdir. Hemen İstanbul Üniversitesi de yanı başımızda. Bu üç mühim tarihi eserin ortasında her ramazan böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesi İstanbul kültür, sanat ve edebiyat hayatına da büyük bir katkıdır.”

“180 Yayınevi Fuara Katıldı”

Türkiye Diyanet Vakfı Yayın ve Matbaacılık İşletme Müdürü Önder Sancak ise “Caminin, kitabın ve okurun buluşma mekanı olarak adlandırılan bu fuar, ramazanın ruhuna özel kitapların kitap okurlarıyla buluştuğu bir mekan olarak 80’li yıllardan beri Türkiye Diyanet Vakfı’nın desteğiyle de faaliyetlerini sürdürmektedir” ifadelerini kullandı. Fuarın daha önce Sultanahmet Camisi avlusunda açıldığını daha sonra Beyazıt Meydanı’na alınarak daha geniş bir alana sahip olduğunu belirten Sancak, yurt içinden ve yurt dışından 180 yayınevinin fuara katıldığını aktardı. Sancak, 12 Haziran’da Ankara Kocatepe Camisi avlusunda da kitap fuarının açılacağını söyleyerek, “Orada da yaklaşık 50 stantta 70 yayınevi, okurlarla buluşmuş olacak” şeklinde konuştu.

Fuar, 25 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Fotoğraf Kaynak: TRT