AJANS ÜNİVERSİTE – Deniz ÇAKTUĞ
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti’nin (İFMC) İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlediği “ 38. İktisatçılar Haftası etkinliğinin ilk günü gerçekleşti
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da etkinliğin her bir gününü fakülteye büyük hizmetlerde bulunan değerli öğretim üyelerine armağan eden İFMC, bu yıl ise Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Dr. Nail Satlıgan ve Prof. Dr. Turan Yazgan’a armağan etti. “ Büyüme ve Sektörel Dinamikler” adlı oturumun açılışını Vahap Adıyaman (İÜ İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti Genel Başkanı), Kasım Kolcuoğlu (İktisatlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı) ve Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz’ün (İÜ İktisat Fakültesi Dekanı) yaptı. TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı etkinlikte İFMC üyelerinin ve öğrencilerin ilgisi yoğundu.
Etkinlik süresince siyaset teorisine girmeden, 2000’li yılların iktisadi muhasebesi yapıldı. Küresel ekonomi ve Türkiye2ye etkileri ithalat ve ihracat istatistikleri, büyümenin kaynakları,bankacılık ve finans konusu konuşuldu.
İÜ İktisat Fakültesi Tarihçesi Türkiye Ekonomisinin Aynası Gibidir
Küresel ekonomide meydana gelen değişimlerden ve düzenden Türkiye’nin etkilendiğini belirten M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, “ Doğru politikalar tasarlamanın çok önemli olduğu bir döneme giriyoruz. Üniversitelerin, karar alıcıların, politikacıların pay alıcılar ile birlikte çalışması el ele vermesi gerekiyor. ” dedi. Hisarcıklıoğlu, büyümek ve olumsuz etkilenmemenin yolunun ortak akıldan geçtiğini vurguladı.
İÜ İktisat Fakültesi ve İFMC hakkında konuşan Prof. Dr. M. Rıfat Hisarcıklıoğlu “ İÜ İktisat Fakültesi tarihçesi Türkiye ekonomisinin aynası gibidir” diyerek İstanbul Üniversitesi’nin Türkiye ekonomisi ile bağına değindi.
Etkinlik 9 ve 10 Nisanda İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde akademisyen ve değerli konukların katılımıyla devam edecek