33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Açıldı

AJANS ÜNİVERSİTE – Alparslan ÇAKIR

 

 

Bu yıl 33.sü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Ramazan ayının ilk günü 28 Haziran’da kapılarını okurlara açtı

 

Uzun süredir (28 yıl boyunca) Sultanahmet Camii avlusunda, üç yıldır ise Beyazıt Meydanı’nda düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Ramazan ayının Kadir gecesi 23 Temmuz’a kadar açık kalacak. Fuar alanında her akşam düzenlenen canlı musiki konserleri ve Ramazan sohbetleri fuara ayrı bir hava katıyor. Fuarda Ramazan ayı nedeniyle dini kitaplar satışa daha çok sunuluyor. Ayrıca her gün farklı bir yazar da Beyazıt Devlet Kütüphanesi Konferans Salonu’nda okurlarıyla buluşuyor. Mustafa Armağan, Ali Erkan Kavaklı, Vehbi Vakkasoğlu etkinlik çerçevesinde konferans verecek yazarlar arasında yer alıyor.

 

 

 

DSC_0022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“27 Mayıs Rejimi”, “Tarihimizin Arka Yüzü”, “Tarihimizin Kara Delikleri”, “13 Kasım 1960 Darbesi”, “Tarihte Türkler ve Kürtler Arasında 6 Kader Birliği 1058-2014” adlı kitapların yazarı Süleyman Kocabaş okurların fuara ilgisinin normal olduğunu söyledi. Fuar boyunca imza günü düzenleyecek tarihçi-yazar Kocabaş, “Ben kendi adıma ilgiden memnunum” dedi.

 

 

 

DSC_0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarihçi-yazar Süleyman Kocabaş okurun fuara ilgisinden memnun olduğunu söyledi.

 

 

Bilge Karınca Yayınları sahibi Latif Uğur Tekin okur yoğunluğunun önceki yıllara göre az olduğunu belirterek, “Bunun iki nedeni var. Birincisi dini kitaplar ağırlıkta, bu yüzden mütedeyyin kesimler daha fazla ilgi gösteriyor. İkincisi ise iftar vaktinin 21.00’de olması. O saatten sonra kimse gelmiyor, şehir içi ulaşım sıkıntısı da var. Buradan birçok yere sefer yok. Ek seferler olabilirdi. Bir de etkinlikler yeterli değil. Tanıtım az. Ağırlık Yenikapı’ya verildi” şeklinde konuştu.

 

Akademisyen Yayınları Editörü Özkan Şahin, kitap fuarının Sultanahmet’te düzenlendiği sıralar daha fazla rağbet gördüğünü dile getirdi. “Yayıncılar hem şikâyetçi hem de fuarın gelmesini hasretle bekliyor. Beyazıt’ta olmasından şikâyetçiler. Yenikapı’yı tercih ederler” diyen Şahin fuara yönelik konser alanları ve etkinliklerin yeterli olmadığını anlattı. Beyazıt Camii’nin restorasyonunun devam ettiğinin ve ilginin bu yüzden azaldığının altını çizen Şahin, “Bu yılki fuar geçen yıla nazaran daha kötü geçiyor. Ancak Ramazan’ın getirdiği rehavet ilgiyi arttıracak” ifadelerini kullandı. 150 yayınevinin fuara katıldığına değinen Şahin; Yapı Kredi, Can, Doğan, İletişim, İş Bankası, Metis gibi yayınevlerinin, fuarın dini kitapları daha çok sattığı için fuarı desteklemediğini aktardı. Şahin, “İnsanların burada kitap kültürünü edinmesi lazım” diyerek sözlerini bitirdi.