Türkiye’de 18. İnternet Konferansı İÜ’de başladı

AJANS ÜNİVERSİTE- Esra Mutlu

Fotoğraf- Seda Orman

İnternet Teknolojileri Derneği (INETD) tarafından düzenlenen Türkiye’de İnternet Konferansı’nın 18’incisine bu yıl İstanbul Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.

INETD ve İÜ Enformatik Bölümü işbirliğinde gerçekleşen konferans, 9 Aralık 2013 günü saat 10.00’da İÜ Beyazıt Yerleşkesi Kongre Merkezi’nde başladı. 9 – 11 Aralık günleri arasında, 3 gün sürecek konferansın açılış oturumu ‘’İÜ Devlet Konservatuarı Akademik Trio Grubu’’ tarafından verilen müzik dinletisi ile başladı. Müzik dinletisinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açılış konuşmalarına geçildi.

İlk açılış konuşması İÜ Enformatik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sevinç Gülseçen tarafından yapıldı. Prof. Dr. Sevinç Gülseçen konferansa katılan akademisyen, öğrenci ve misafirlere katılımlarından dolayı teşekkürleri sundu ve konferansın içeriğine dair bilgi verdikten sonra konferansın olumlu sonuçlanması dileği ile konuşmasına son verdi. Gülseçen’in ardından konferansın açılışında söz alan INETD Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül başta Prof.Dr. Gülseçen omak üzere konferansa ev sahipliği yapan İÜ Enformatik Bölümü akademisyen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Konferansın 9 Aralık programında ayrıca 13:00-14:00 arasında ‘Yeni Medya’ başlıklı panel, ‘Mobil Pazarlama’ başlıklı seminer ve çalıştayın yanı sıra 15:00-17:00 arasında ‘Türkiye’de Sosyal Ağ Kullanımı’ isimli panel ve bildiri oturumları yapıldı.

Konferansın 10 Aralık programında ise forum, panellerin yanı sıra bildiri oturumları yapılacak. Konferansın son gününde ise sosyal ağ, sosyal medya temalı paneller ve bildiri oturumları yapılacak. Konferansın ayrıntılı programına http://inet-tr.istanbul.edu.tr adresinden ulaşılabilir.