Uluslararası Coğrafya Olimpiyatları Seçmeleri Başladı

AJANS ÜNİVERSİTE- Emre ESER

11. Uluslararası Coğrafya olimpiyatları 12 ile 18 Ağustos 2014 tarihleri arasında Polonya’nın Krakow kentinde gerçekleştirilecek

Uluslararası Coğrafya Birliği (IGU)’nin organizasyonu ile 12-18 Ağustos 2014 tarihleri arasında Polonya’nın Krakow kentinde gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Coğrafya Olimpiyatlarına (iGeo) katılacak Türk takımını oluşturmak üzere hazırlanan iki aşamalı sınav süreci başladı. Olimpiyata Rusya, ABD, Çin, Almanya ve Fransa gibi yaklaşık 40 ülke katılacak. Organizasyonun Türkiye ayağını İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Coğrafya Kurumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Barbaros Gönençgil yürütüyor. Organizasyona katılmak için başvuracak Türk öğrenciler arasından 4 öğrenci olimpiyata seçilip ve kampa girecekler.