• Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Rss
Takip Et!
26 Aralık 2016

Balık Sağlığı Çalıştayı Düzenlendi


Facebook'ta Paylaş
   
Twitter
B R K
Rss

Eğitim / - 26 Aralık 2016 15:13

İstanbul Üniversitesi (İÜ) “Su Ürünleri Fakülteleri: 1’inci Balık Sağlığı Çalıştayı: Balık Sağlığı Eğitimi” 23 Aralık’ta İÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

Balık Sağlığı Çalıştayı Düzenlendi

AJANS ÜNİVERSİTE – Neslihan KALKAN, Tuğçe AYÇİN

Çalıştay, İÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özesen Çolak’ın açılış konuşmasıyla başladı. “İnsanlar gibi kurumlar da doğar, büyür ve olgunlaşırlar. Fakültelerimiz kurulduğunda bizler bu sürecin ilkleriydik” diye konuşan Doç. Dr. Çolak, fakültelerle birlikte kendilerinin de büyüyüp, gelişip sistemin paydaşları olarak çalışmaya başladıklarını ifade etti. “Daha iyi çalışabilmek için neler yapılabilir” sorusunun peşine düştüklerini kaydeden Doç. Dr. Çolak, “Diğer disiplinlerde olduğu gibi biz de kendi alanımızda potansiyelimizi birleştirme gayreti içerisindeyiz” dedi.

2

Doç. Dr. Çolak’ın ardından T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Daire Başkanı Dr. Ramazan Çelebi söz aldı. “Bir meslek grubunun doğması, büyümesi ve olgunlaşması, köklerinden yeni kökler çıkarması o kadar da kısa zamanda tamamlanacak süreçler değildir” şeklinde konuşan Dr. Çelebi, bu süreçte inişlerin, çıkışların, eksikliklerin ve fazlalıkların da olacağını söyledi. Dr. Çelebi, su ürünleri yetiştiriciliğinde dünyanın bütün pazarlarına ürün satabilen tek sektör olma kabiliyetine sahip bir yapıda olduklarını da vurguladı.

3

Çalıştay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Daire Başkanlığı’ndan Cihangir Altun’un konuşmasıyla devam etti. “Bakanlığımız kuruluş kanunu gereği balık sağlığıyla en direkt şekilde ilgilenen bakanlıktır” diyen Altun, biyoçeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir yönetim noktasında görevlerinin olduğunu belirtti. Bunun dışında, ilgili kanunla su ürünlerinin yönetimi, kullanımı ve işletilmesinin de Tarım Bakanlığı’nın uhdesinde olduğunu söylerken, “Biz de biyoçeşitliliğin korunması noktasında gerek su kaynakları gerek karasal biyoçeşitlilik kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

4

 

İlk Defa Böyle Bir Çalıştayda Bir Araya Geliyoruz

Etkinliğin devamında konuşma yapan İÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay, balık sağlığı konusunda ilk defa böyle bir çalıştayın düzenlendiğini ifade etti. “Şu anda ülkemizde su ürünleri mühendisleri özellikle işin emek boyutunda varlar” diye konuşan Prof. Dr. Albay, içinde bulunduğumuz süreçte Tarım Bakanlığı’nda önemli gelişmeler olduğunu aktarırken, bakanlıktan beklentilerinin arttığını da sözlerine ekledi.

5

 

Üniversiteler Bilimin Üretildiği Mabetlerdir

İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, balık sağlığı çalıştayı gibi bu tarz faaliyetlerin bilimsel bilginin üretilmesine zemin teşkil ettiğini belirtti. “Biz İstanbul Üniversitesi olarak sadece eğitim öğretim değil, üniversitenin temel fonksiyonu olan araştırmaları ve bilimsel bilgi üretilmesini de önemsiyoruz” ifadelerine yer veren Prof. Dr. Ersöz, bunu üniversitenin 1’inci misyonu haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Ersöz, “Su Ürünleri Fakültesi de bizim bu araştırma odaklı üniversite olma yolundaki politikalarımızı etkin bir şekilde destekliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

6

Okuyucu Yorumları

Toplam 0 yorum yapıldı.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

araştırma yöntemleri tasarımı kapak
AJANS ÜNİVERSİTE- Tuğçe AYÇİN Fotoğraf-Neslihan KALKAN İÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Zülfikar’ın konuk olduğu ve ilki 23 Ocak’ta yapılan eğitimin ikinci dersinde “Araştırma Tasarımı ve Örnekleme” konusu ele alındı. ...
Untitled-1
AJANS ÜNİVERSİTE-Tuğçe AYÇİN, Hande Nur OCAK Fotoğraf- Özge KARAHAN, Murat KASAP, Neslihan KALKAN Programın ilk günü, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) Projelerine Yönelik İletişim Bilimlerinde Araştırma Projesi Yazma ve Yürütme ...
27157069_390338258060756_903313608_n
AJANS ÜNİVERSİTE- Murat KASAP Eğitimi veren İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Arş. Gör. Yasin Yerebasmaz, "Genel bütçeye dair dairelerle katma bütçeli idarelerin özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet yapım kira hak ...
Araştırma Yöntemleri Tasarımı
AJANS ÜNİVERSİTE- Tuğçe AYÇİN Fotoğraf: Neslihan KALKAN, Özge KARAHAN İÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Araştırma Yöntemleri Tasarımı eğitimine İÜ İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Zülfikar konuk oldu. Eğitim, İÜ ...
DSC_0864
AJANS ÜNİVERSİTE – Nuran ATIŞ Bir ekol haline gelen ve pazarlama dünyası ile öğrencileri görevde tutmayı hedefleyen Marketing Zirvesi'nin açılış konuşmasını İÜ İktisat Fakültesi Girişimcilik Kulübü Başkanı Kadir Altun yaptı. Girişimcilik ...
hayef12345
AJANS ÜNİVERSİTE- Neslihan KALKAN, Tuğçe AYÇİN Klasik eğitim, ülkemizin tarihi koşuları içerisinde ele alındığı zaman Osmanlı Devleti’ndeki dini eğitime dayalı sistemden, yakın geçmişimizdeki öğretmen merkezli eğitim anlayışına kadar uzanan bir süreç ...

Arama
İletim Gazetesi Arşivi
İÜWEBTV
Radyo İletişim

Copyright © 2015. Tüm Hakları saklıdır. | iletim.istanbul.edu.tr Sitemizdeki haberlerin izinsiz kopyalanması yasaktır.

web site hit counter